LingUU 7.1 is uit!

LingUU Journal 7.1 is uit! Het nieuwe nummer van LingUU bevat wederom artikelen over uiteenlopende taalwetenschappelijke onderwerpen. Download direct het hele nummer, bekijk de losse bijdragen of bestel een papieren editie (zolang de voorraad strekt)

Cristina RegueraGómez gebruikt SPE en autosegmentele fonologie om te onderzoeken wat het effect is van beklemtoning op de dissimilatie van de conjunctie y het Spaans. Haar analyse toont aan dat beklemtoning een even belangrijke rol speelt als dissimilatie.

In haar essay analyseert Bianca Mădălina Zgreabăn Roemeense zwakke bepalende lidwoorden in het Roemeens die incorporatie onderhaan. Hiervoor integreert ze de Discourse Representation Theory framework met een eerdere analyse.

Het onderzoek van Bram van Beerendonk richtte zich op hoe sprekers hun Gay identiteit tonen in hun tweede taal. Om dit te onderzoeken werd de gravity and skewness van de /s/ in L2 Engels geanalyseerd. In het experiment werd de spontane spraak van 11 mannen opgenomen en geanalyseerd. Uit de resultaten blijkt dat als de /s/ meer negatieve skewness heeft, dit Gay identiteit voorspelt. 

Jiayi Zhou presenteert een case study van het Chinese bijwoordelijk zelfstandig naamwoord Shang en hoe taalcontact tussen China en Japan effect heeft gehad op dit karakter. 

Martina Cola stelt een onderzoek voor waarin een visueel woord paradigma wordt gecombineerd met eye-tracking. Dit experiment onderzoekt hoe autistische en neurotypische Italiaanse jongeren onpersoonlijke taalconstructies verwerken. Hoe wordt de subjectiviteit van deze constructies verwerkt?

In de Intern Extern beschrijven twee tweedejaars RMA Linguistics studenten hun ervaringen tijdens hun stage. Filipe de Carvalho liep stage bij Yoast Bv., een softwarebedrijf, terwijl Sophia Archimandriti haar stage liep bij het Max Planck Institute.   

Tenslotte beveelt de Daily Linguist verschillende artikelen aan om te lezen en worden er twee studenten- en studieverenigingen uitgelicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *