Reviewers

Als een paper voor publicatie wordt ingestuurd, zoeken we in onze database naar geschikte peer reviewers, andere studenten, om het paper te lezen en te beoordelen. De reviewers krijgen hiervoor uitgebreide instructies en geven feedback op o.a. de relevantie, de argumentatiestructuur en de vorm. Met deze feedback kan de auteur vervolgens aan de slag om zijn of haar artikel te verbeteren en zo gereed te maken voor publicatie.

Reviewer worden?

Heel graag! Zonder toegewijde reviewers kan LingUU niet voortbestaan. We moedigen (voormalige) bachelor- en masterstudenten Taalwetenschap, Nederlands, Engels en andere studenten met een taalkundige achtergrond van harte aan zich aan te melden als reviewer.

Het zijn van reviewer is (tot op zekere hoogte) vrijblijvend en kost niet heel veel tijd. Ontvangen we een paper dat jouw interessegebied raakt, dan benaderen we je om deze (volledig anoniem!) te reviewen. Als je toezegt, heb je een paar weken de tijd om een review te schrijven, waarna je zelf aangeeft of je een herziene versie van het artikel ook zou willen lezen.

Als je vragen hebt, kun je ons natuurlijk altijd mailen (linguu.gw@uu.nl) – al vind je het antwoord op je vraag misschien ook wel op onze FAQ-pagina.

Vul het formulier hieronder in om opgenomen te worden in onze database!