Nieuwe redacteurs gezocht

De UU kent sinds kort een eigen wetenschappelijk studentenjournal voor de taalwetenschap: LingUU. Dit is een tijdschrift waarin studenten papers en scripties kunnen publiceren waar ze trots op zijn, of waarin ze een punt maken dat door meer mensen gelezen moet worden dan alleen de eigen docent. Een redactie van bachelor- en masterstudenten zorgt ervoor dat LingUU twee keer per jaar kan uitkomen. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe redacteuren en een secretaris om ons team te versterken!

Wat zijn de taken van een redacteur?

Elk lid van de LingUU-redactie houdt zich bezig met het zoeken en benaderen van mogelijke auteurs, het verzamelen van manuscripten, het vinden en begeleiden van peer reviewers en, samen met de rest van de redactie, het oordelen over het lot van de ingestuurde kopij. De redactie komt eens in de paar weken bijeen om de lopende zaken te bespreken. Verder heeft elke redacteur een paar extra organisatorische taken. Afhankelijk van het moment van het jaar vergt de functie van redactielid een tijdsinvestering van enkele minuten tot een paar uur per week.

Wat zijn de taken van een secretaris?

De secretaris verzorgt alle organisatie achter de schermen. Dat wil zeggen dat de secretaris de post en e-mail bijhoudt en notuleert tijdens de vergaderingen. Daarnaast houdt de secretaris zich bezig met het op de hoogte stellen van docenten, abonnees en andere geïnteresseerden. Een secretaris heeft geen papers onder zijn/haar hoede. Wel beslist de secretaris, net als alle redactieleden, mee over bijvoorbeeld de acceptatie van papers.

Wat biedt LingUU jou?

Een positie als redactielid bij LingUU geeft je de mogelijkheid een kijkje te nemen in de organisatie van (taal)wetenschappelijke publicaties, kennis op te doen over goed (academisch) schrijven en je organisatorische vaardigheden te ontwikkelen.

Geïnteresseerd?

Vind je taalwetenschap, wetenschap in het algemeen en kennisverspreiding interessant en lijkt het je leuk om betrokken te zijn bij de organisatie van een tijdschrift? Stuur dan uiterlijk 1 mei een mail naar linguu.gw@uu.nl. Zorg dat je de volgende zaken vermeldt:

  • Naam en achternaam;
  • Huidige studie;
  • Interessegebied(en) binnen de taalwetenschap (bijv. syntax);
  • Functie(s) van interesse;
  • Korte motivatie;
  • Een indicatie van hoe lang je bij LingUU betrokken zou willen/kunnen blijven (minimaal één jaar);
  • Aangezien de organisatie van het tijdschrift in het Engels is, vragen we je om je e-mail in het Engels op te stellen.

We zien je sollicitatie graag tegemoet.

Hartelijke groet,

Sophie Slaats en Fieneke Jochemsen
Hoofdredacteuren LingUU: (undergraduate) journal of Linguistics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *