Call for Papers – April 2018

Heb je een taalwetenschappelijk paper, onderzoeksvoorstel of scriptie geschreven waar je trots op bent? Stuur het naar LingUU Journal, het officiële peer-reviewed studententijdschrift voor Taalwetenschap van de Universiteit Utrecht, waarin zowel bachelor- en masterstudenten als recent afgestudeerden hun eigen papers publiceren.

De deadline voor deze Call for Papers is 14 april 2018.

Waarom zou ik insturen?

Studenten schrijven voor cursussen vaak genoeg papers die het waard zijn om te delen met anderen, of ze werken aan een mooie scriptie die vervolgens alleen door een docent wordt gelezen. LingUU wil studenten de kans geven om hun academisch werk met anderen te delen door middel van publicatie in een kleinschalig wetenschappelijk journal. Je krijgt de kans om je werk te verbeteren naar aanleiding van peer feedback en om een echte publicatie achter je naam te mogen noteren.

Wat kan ik insturen?

LingUU publiceert papers uit alle taalwetenschappelijke disciplines, zowel in het Nederlands als in het Engels. Behalve volledige artikelen komen ook onderzoeksvoorstellen in aanmerking voor publicatie. Naast wetenschappelijke papers kun je ook verslagen van buitenlandstages en boekrecensies insturen.

In onze eerste editie kun je voorbeelden vinden van eerdere publicaties.

Hoe moet ik insturen?

Je wilt je paper insturen: hartstikke leuk! Lees eerst even onze auteursrichtlijnen door zodat je weet of je werk voldoet aan onze eisen. Stuur ‘m vervolgens uiterlijk 14 april in via het online formulier. Binnen een paar dagen na de deadline hoor je hoe het publicatieproces vervolgens zal verlopen.

Als je paper (na revisie) geaccepteerd wordt, verschijnt het in de editie van november 2018, of in april 2019.

Nog vragen?

Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen via linguu.gw@uu.nl. Je kunt ook eerst even naar de veelgestelde vragen kijken.

We kijken ernaar uit om je paper te ontvangen!

Stuur je paper in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *